گاز کامل چیست؟؟؟

گاز کامل (Ideal Gas) گازی است که بین مولکول های آن جاذبه ای وجود ندارد. مولکول های چنین گازی کاملا از هم جدا بوده و از نیروی جاذبه یکدیگر مستقل هستند. بنابراین انرژی منتقل شده به یک گاز ایده آل هیچ تاثیری روی انرژی پتانسیل آن نخواهد داشت. مفهوم گاز کامل یا ایده آل، حل بسیاری از مسایلی را که با تغییر شرایط گاز مرتبط هستندساده می کند. بسیاری از مسایل پیچیده مکانیک با فرض عدم وجود اصطکاک، ساده شده و تاثیر اصطکاک، جداگانه منظور می گردد. کار یک گاز ایده آل نیز مثل یک سطح بدون اصطکاک می باشد و فرض می شود گاز ایده آل، شرایط خود را بدون اصطکاک داخلی یعنی بدون انجام کار خارجی برای غلبه بر نیروهای بین مولکولی، تغییر دهد. تصور اصطکاک داخلی چندان مشکل نیست. مایعی مثل روغن به دلیل اصطکاک داخلی ناشی از جاذبه بین مولکولی قوی، به راحتی جریان نمی یابد ولی هنگامی که گرم شود و مولکول ها انرژی اضافی ذخیره نمایند، نیروی جاذبه بین مولکولی تا اندازه ای از بین می رود، اصطکاک داخلی کاهش یافته و مایع به آسانی جریان می یابد. بدیهی است تبخیر سیال موجب زیاد شدن فاصله مولکول ها و کاهش اصطکاک داخلی می شود. ولی هنوز هم بین مولکول ها مقدار زیادی جاذبه وجود دارد. در حالت گازی هنگامی که گاز به فاز مایع نزدیک تر است، نیروی بین مولکولی زیاد می باشد ولی با گرم شدن گاز و افزایش دمای آن تا دمای اشباع، به سرعت کاهش می یابد. یک گاز هنگامی به حالت ایده آل می رسد که نیروهای بین مولکولی و اصطکاک داخلی قابل صرفنظر کردن باشند. بنابراین عملا چیزی به نام گاز ایده آل یا کامل وجود نخواهد داشت. گازهایی مثل هوا، نیتروژن ،هیدروژن و هلیوم چنان به شرایط ایده آل نزدیک هستند که خطای ناشی از ایده آل در نظر گرفتن آن ها، اغلب قابل اغماض است. هر چند درک و استفاده از قوانین گازهای کامل در رشته تبرید مهم است ولی باید دقت نمود که گازهای مورد استفاده در سیکل های تبرید مکانیکی به نقطه اشباع نزدیک می باشد (یعنی به صورت بخار هستند) و به شرایط گاز ایده آل یا کامل نمی رسند. لذا فقط در موارد کلی از قوانین گازهای ایده آل تبعیت نموده و بنابراین برای استفاده از این قوانین رابطه فشار، حجم و دمای چنین بخارهایی، خطاهای قابل ملاحظه ای به وجود خواهد آورد. هنگام کار با بخارها اغلب لازم است از مقادیری که به طور تجربی یا از طریق محاسبات خیلی پیچیده به دست آمده اند و یا از مقادیر موجود در جداول و یا نمودارها استفاده می شود.


نویسنده: mina

دانلود نمونه سوالات شیمی 3 مبحث موازنه

دانلود نمونه سوالات شیمی 3مبحث موازنه واکنش ها

 

لینک دانلود

امیدوارم مورد استفادتون قرار بگیره


برچسب‌ها: دانلود نمونه سوالات شیمی مبحث موازنه, استوکیومتری,

نویسنده: mina

عدد آووگادرو

شیمیدانها همیشه از عدد آووگادرو استفاده می كنند؛ زیرا یك شیمیدان بر اهمیت این عدد واقف بوده و می داند كه به چكار می آید.آیا تا بحال به این فكركرده اید كه: این عدد از كجا آمده؟ آیا آووگادرو خودش همه محاسبات رو انجام داده ؟ ممكنه كه این عدد یك عدد قرار دادی باشه؟ چطوری آنرا اندازه گیری كرده اند؟…. برای دریافت پاسخ به ادامه این نوشتار توجه كنید.


برچسب‌ها: عدد آووگادرو,

نویسنده: mina ادامه مطلب ...

دانلود جزوه کمک آموزشی شیمی3

دانلود جزوه کمک آموزش شیمی سوم دبیرستان

دانلود

 


نویسنده: mina

معرفی شش حالت مختلف ماده

در این مقاله به معرفی 6 حالت ماده می پردازیم. همه ما با 3 حالت ماده یعنی جامد ، مایع و گاز آشنایی داریم. ممکن است برخی از شما تا به حال نام حالت چهارم ماده یعنی پلاسما را نیز شنیده باشید و یا اطلاعاتی راجع به آن داشته باشید اما مطمئنا بسیاری از شما از حالت پنجم و ششم ماده یعنی چگال بوز – انیشتن و چگال فرمیونی، و همچنین خواص آنها بی اطلاعید. در این مقاله قصد داریم شما را با هر 6 حالت ماده و ویژگی های آنها آشنا کنیم. 1-جامد مواد جامد در برابر تغییر شکل مقاومت می کنند و سفت و شکننده هستند. برای درک چگونگی این موضوع می توان جامدات را اینگونه تعریف کنیم:

 

 

برای خواندن ادامه متن به ادامه مطلب مراجعه کنید


برچسب‌ها: 6حالت مختلف ماده!!!,

نویسنده: mina ادامه مطلب ...


نویسنده: mina

چگونه آب درخشان بسازیم؟؟؟

وسایل مورد نیاز: برای انجام این آزمایش تنها به یک مداد هایلایت (برجسته نگار) و یک چاقو نیاز داریم روش انجام کار: ابتدا با چاقو قسمت بالای مداد هایلایت را از آن جدا کنید، تا بتوانید افشانه ی جوهر داخل داخل آن را جدا کرد. افشانه (پد) داخل مداد معمولا از جنس یک فیبر روکش شده با یک لوله ی پلاستیکی است. حال برای خارج کردن جوهر فسفرسانس، باید پد جوهر را برای چند ساعت در داخل آب ولرم قرار دهید تا کاملا خیس بخورد. حال با استفاده از دستکش پد را برداشته و فشار دهید تا کاملا جوهرها از آن خارج شود. حال شما آب درخشان دارید و این آب در تاریکی از خود نور ساتع میکند و همانند این است که یک لامپ فرابنفش داخل آب روشن کرده اید. يعني ميشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟


برچسب‌ها: آب درخشان بسازیم,

نویسنده: mina

جدول تناوبی عنصرها


نویسنده: mina

.:: آخرین مطالب ::.

» <-PostTitle-> ( <-PostDate-> )

صفحه قبل 1 2 صفحه بعد